O poliklinici

Poliklinika za plastičnu i opću kirurgiju BARBEL je prva registrirana privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj za djelatnosti: plastična kirurgija i opća kirurgija. Poliklinika Barbel  se nalazi u Maksimiru, ugao Štoosova/Hirčeva 1. Klinika je smještena u medicinskom poslovnom prostoru, opremljena svom potrebnom suvremenom medicinskom opremom i kirurškim instrumentarijem za plastičnu i opću kirurgiju.

Kadrovski je u potpunosti osposobljena za djelatnosti kojom se bavi.

Posjeduje kompletnu opremu za hitne intervencije i reanimaciju, stacionarnu i mobilnu, kao i vlastito vozilo za transport vitalno ugroženog pacijenta.

Klinika ima četiri specijalističke ordinacije za: plastično-rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, opću kirurgiju, endoskopsku i kirurgiju dojke.

Ima tri operacijske sale različite namjene, poslije operacijski oporavak, apartmane, dvoranu za predavanja, vlastitu centralnu sterilizaciju, centralne plinove, kozmetološki centar, tehnički laboratorij za inovacije u kirurgiji, digitalni studio i dr.

U stručnom radu, poliklinika se na kongresima i drugim stručnim sastancima bavila složenim temama, od liječenja posljedica aplikacija nedozvoljenih sredstava pacijentima, do liječenja debljina s kirurške i anesteziološke strane, ali i posljedica ekstremnih i brzih mršavljenja.

Posebnosti i teškoće kirurškog liječenja komplikacija u kirurgiji, s posebnim akcentom na korekcije nakon zahvata učinjenih bez adekvatne stručne spreme, s potpuno nepredvidivim operacijskim nalazima na koje se nailazi.

Slična grupa zahvata su operacije na augmentiranim dojkama s implantatima nepoznatog porijekla. Neki od problema na koje se tu nailazi su: poboljšanje ishoda operacije, osiguranje sudsko- medicinske dokumentacije za zahvate bez adekvatne stručne spreme i za zahvate korištenja nelegalnih umetaka ili preparata. Bez obzira na odgovornosti proizvođača i države, ipak je najodgovorniji liječnik koji u okvirima ponuđenog i dozvoljenog bira najbolje za toga pacijenta.

Operacijski protokol Barbela je sve ono što i spada u djelatnost temeljne i uže specijalizacije. U našem podneblju je posebno istaknuta kirurgija dojke, kako povećanja, tako i smanjenja.

Zbog velikih iskustva s augmentiranim dojkama kao i liječenja komplikacija, prva smo ustanova u Hrvatskoj u koju su se javili pacijenti iz inozemstva zbog uklanjanja potencijalno opasnih PIP implantata. Umetci su uspješno uklonjeni, a poduzete su i sve potrebne analize toksičnosti, nastavak liječenja itd.
Kirurgija debljine, kao i posljedica mršavljenja čini sve veći broj pacijenta, jer u Hrvatskoj, kao i u svijetu raste broj debelih ljudi. I to je svijetski problem.

Posljedice teških trudnoća i poroda su velika grupa pacijenata s opuštenim dojkama, oslabljenim trbušnim stijenkama, problemima spolovila, kao i drugim posljedicama pretjeranog rastezanja kože i gubitka elastičnosti.

Kirurgija starenja je kirurgija promjena koje pokazuju realne ili prerane znakove starenja. To je multidisciplinarno područje, gdje je potrebno poznavanje cjelokupne plastične kirurgije, suvremenih i klasičnih pristupa, kombinacije, kritičnost.

Danas, sve više pacijenata dolazi kod nas na operacije zbog profesionalnosti, visoke stručnosti, pripadnosti europskim kirurškim školama, dobrih rezultata, osiguranja pacijenata od zahvata.

Poseban kompliment nam je što veliki broj pacijenata dolazi u našu ustanovu upućenih od kolega liječnika, kako obiteljske medicine, tako i drugih specijalnosti.

Uz plastičnu kirurgiju, bavimo se vojnom medicinom, s vlastitim iskustvima zbrinjavanja ranjenika u Domovinskom ratu 1991-1995. Naše strategije zbrinjavanja na prvoj crti bojišnice, s velikim preživljavanjima i smanjivanjem teških posljedica ranjavanja, jedinstvene su u svijetu i mnogima danas predstavljaju modele za izučavanje i preustroj.

Danas, 20 godina iza rata u klinici se operiraju mnogi naši ranjenici iz rata u svrhu povratka funkcionalnosti i radne sposobnosti, posebice oni koji svoje potrebe nisu mogli ili željeli zadovoljiti u državnim bolnicama.

U stručnom dijelu, još uvijek nismo objavili naša iskustva s medicinskim (zdravstvenim) turizmom, koji nam je strateški cilj na kojem radimo u suradnji s ministarstvom turizma i timom Europskih stručnjaka.

Cilj nam je da se nakon operacije pacijent oporavlja u kontroliranom okruženju ugodne kontinentalne klime, s planinskim šetnicama, šumama, pašnjacima, potocima, konjima, uz sve uvjete psihofizičke rehabilitacije, uz stručni nadzor ali daleko od javnosti i mogućnosti prepoznavanja. U fazi smo uređenja prostora u ekološki potpuno nedirnutom području Lipika, poznatom geo-termalnom lječilištu.

Kontakt informacije

Adresa:
Poliklinika Barbel, Pavla Štoosa 28, 10000 Zagreb

Telefoni:
Tel: +385 (1) 23 06 100
Mob: +385 (98) 97 20 275; +385 (98) 306 902

E-mail:
info@barbel-plasticsurgery.hr