Croatian English French German Portuguese Russian Spanish

Povećanje dojki je postupak kojim se postojeći volumen dojke povećava ili s vlastitim tkivom ili nekim drugim materijalom, najčešće umetkom za dojke.

Najčešći razlog povećanja dojki je želja za boljim izgledom, ali je česti razlog i rekonstruktivna kirurgija dojke.

DOJKA I SEKSUALNOST U VREMENU I KULTURAMA

Dojka kao pojam ženstvenost i seksualnosti je prolazila različite faze tijekom razvoja društva sa različitim pogledima na "lijepu dojku". Razne kulture i danas gledaju na dojku različito, ne uvijek samo kroz stupanj razvijenosti društva. Tako je u afričkim plemenima velika dojka pojam plodnosti, izvor obilja hrane za dijete. Kod iste kulture "viseća dojka"je odraz obilnog dojenja puno djece i na nju se gleda sa poštovanjem.

Kult veće dojke i danas postoji u prividno najrazvijenijem društvu kao što je Amerika, ali ne kroz prehranu djeteta, već više kroz samu seksualnost. Naravno da opuštena dojka u istom društvu nije prihvatljiva.

Europske kulture sklonije su srednjoj veličini dojke, modus je kompromis izgleda (seksualnost) i funkcije (dojenje). Danas i u istoj kulturološkoj cjelini veličina i oblik dojke podložan je trendovima mode. Obline su "in", a s njima sve je više želja za izraženijim bokovima, oblijim stražnjicama, seksi trbuščićima, zamamnijim dekolteima.

Lijepo (u prijevodu seksi) izgledati imperativ je današnjice, on se provlači kroz sve medije i mladoj ženi nije uvijek lako nositi se s problemom malih grudi. Sve mlađe i mlađe djevojke se oblače i ponašaju izrazito senzualno, s time korekcije na tijelu bitno mijenjaju dobne grupe, postaju sve mlađe i mlađe. Iz tog razloga je potrebno puno mudrosti i razuma, ali i edukacije, da se u tome ne pretjera. I danas je punoljetnost osnovni preduvjet za takove zahvate.

Kao što većina žena zna a mlade djevojke uspješno kopiraju starije, izgled većih dojki se može postići na više načina. Grudnjaci koji skupljaju i podižu dojke prema dekolteu, razni umeci koji se stavljaju u grudnjak, ili na samu dojku, grudnjaci sa ugrađenim volumenima, itd . Ipak, za jedan dio žena je to samo privremeno rješenje dok se ne odluči za operacijski zahvat povećanja dojki. Prva povećanja dojki sa implantatima datiraju prije više od 40 godina. Operaciju je uveo američki kirurg Cronin.

Od tada do danas, sve je više žena koje se operiraju, stvorena je velika industrija implantata, onih provjerenih i standardiziranih ali i mnoštvo ilegalnih.

Također je stvorena velika industrija nazvana "Estetska kirurgija" u kojoj je pacijentu teško razlučiti koji tzv. "Estetski kirurg" ima koju specijalizaciju, i kojim dijelovima tijela se smije i zna baviti.

Kontakt informacije

Adresa:

Poliklinika BARBEL

Dragutina Hirča 1

10000 Zagreb

Telefon:

+385 (1) 23 06 100

Fax:

+385 (1) 23 06 300

e-mail:

info@barbel-plasticsurgery.hr

Hotmail.com Error

Zbog nama nepoznatog razloga Poliklinika Barbel nije u mogućnosti odgovarati na e-mail poruke koje dolaze s hotmail.com poslužitelja.

Molimo Vas da nam e-mail poruke ne šaljete s hotmail.com servisa nego nekog drugog kako bi bili u mogućnosti odgovoriti na istu.

Hvala na razumijevanju

Radno vrijeme Poliklinike BARBEL

od 9 do 16 sati

Operacijski dani: Ponedjeljak - Četvrtak

Ambulantni dan: Petak

(uz prethodnu telefonsku predbilježbu)

Ostalo prema dogovoru.