Croatian English French German Portuguese Russian Spanish

Uvodne napomene

U zadnje vrijeme se u Hrvatskim medijima često piše o injekcijskoj lipolizi, kao nadopuni ili zamjeni liposukcije.

Aktualnost teme se vidi po mnoštvu članaka u dnevnim i tjednim novinama. Nešto slično se pamti, kada se pisalo o silikonskom povećanju usana, kao jedinstvenoj i novoj metodi, trajno rješenje za senzualna i lijepa usta.

Tisuće mladih ljudi, dijelom maloljetnih, je tragom tog bombardiranja ljepotom, ostalo nagrđeno. Posljedice i danas trpe tisuće mladih ljudi u Hrvatskoj. U ono vrijeme, kada se pisalo tako lijepo o silikonu za povećanje usana, on je već bio u SAD-u zabranjen. Ne samo za povećanje usana, već i proizvodnja i reklamiranje.

Za naše pacijente je povećanje usana silikonom, prema pisanju dijela tiska bilo u isto vrijeme novo, jednostavno, vječno, i naprosto dobro. Nešto slično, kao sadašnji napisi o injekcijskoj lipolizi sa preparatom koji se zove Lipostabil.

Kako se u tekstovima napominje kako "revolucionarni brazilski tretman" uklanja masno tkivo lako i jednostavno, zamjenjuje liposukciju, treba nešto komparativno reći o jednom i drugom, kao i uopće o drugim postupcima sa masnim tkivom, da bi potencijalni pacijent mogao sam donijeti odluku kojoj metodi poklanja povjerenje, jer nažalost iskustva pokazuju da neki liječnici ne vrše svoju obvezu objašnjenja pacijentu, što bi najbolje bilo za rješavanje njegovog problema.

Čini se po prošlim iskustvima, da takvi liječnici, niti nemaju nikakve zakonske ni profesionalne odgovornosti, kada na pacijentu eksperimentiraju za novac i primjenjuju nešto što nije dozvoljeno.

Tkivo koje je predmet našeg interesa je masno tkivo, te prije svega treba nešto reći o njemu, kao i odnosu masnog tkiva prema koži koja ga pokriva. Sve to, kao i godine, status tijela, diktiraju način na koji se može postići željeni cilj.

Kontakt informacije

Adresa:

Poliklinika BARBEL

Dragutina Hirča 1

10000 Zagreb

Telefon:

+385 (1) 23 06 100

Fax:

+385 (1) 23 06 300

e-mail:

info@barbel-plasticsurgery.hr

Hotmail.com Error

Zbog nama nepoznatog razloga Poliklinika Barbel nije u mogućnosti odgovarati na e-mail poruke koje dolaze s hotmail.com poslužitelja.

Molimo Vas da nam e-mail poruke ne šaljete s hotmail.com servisa nego nekog drugog kako bi bili u mogućnosti odgovoriti na istu.

Hvala na razumijevanju

Radno vrijeme Poliklinike BARBEL

od 9 do 16 sati

Operacijski dani: Ponedjeljak - Četvrtak

Ambulantni dan: Petak

(uz prethodnu telefonsku predbilježbu)

Ostalo prema dogovoru.