Croatian English French German Portuguese Russian Spanish

Medijske prezentacije lipolize:

  • "REVOLUCIONARNA"
  • "NOVO U HRVATSKOJ"
  • "ZAMJENA ZA LIPOSUKCIJU"
  • "LAKO, BEZBOLNO, JEFTINO"
  • "RADI SAMO JEDAN ILI 2 LIJEČNIKA U HRVATSKOJ"
  1. Marketing je sličan marketingu tekućeg silikona od 1991 pa nadalje. Ista reklama, isti autori, mijenjaju se samo pacijenti - žrtve.
  2. Komora i Ministarstvo zdravstva ponovo se ne javljaju na vrijeme, unatoč upozorenju.
  3. Društvo za plastičnu kirurgiju šuti, a ima obavezu reagiranja zbog zaštite pacijenata.
  4. Postupak koji je naveden ne radi ni jedan plastični kirurg u Hrvatskoj!
  5. Postupak se službeno ne radi niti na jednoj državnoj klinici.
  6. Preparat koji se koristi nije registriran u Hrvatskoj.
  7. Već imamo žrtve!!!!!

Preparat koji se koristi za lipolizu su Lipostabil injekcije, koje su zapravo, ime za preparat Phosphatydil cholin, lijek koji ima svoje indikacije za I.V.upotrebu (tj aplikacija kroz venu).

Indikacije su :

 • Hepatitis, Propadanje jetre kod jakog alkoholizma,
 • Kardiovaskularne bolesti
 • Angina pektoris
 • Atherosclerosis.

Lipostabil je lipoprotein iz stanične membrane, čija koncentracija i sastav utiču na integritet i funkciju te membrane, naročito na prijenos tvari kroz nju. Djeluje enzimatskom reakcijom, koja degradira lipide stanične membrane. Otapa staničnu membranu. U masnim stanicama djelovanje se iskazuje oslobađanjem masti i njezine reapsorpcije.

Počeo se proizvoditi u Brazilu, no tamo nije autoriziran sa strane Vigilancia Sanitaria(ANVIS) u svrhu lokalne primjene uklanjanja masnoće. Razlog jer bio taj što nema podataka o mogućim nuspojavama na duže vrijeme, pa je ZABRANJEN za "Estetsku upotrebu".

Također je FDA (SAD) odbila 22.06. 2003. molbu za registraciju od strane Ayoula Dublina, s obrazloženjem kako navedeni proizvod nema djelotvorne supstancije, te se zahtjeva prekid proizvodnje. Proizvodi ga tvrtka AVENTIS. Taj se prozvod nalazi na "Rote liste", u Republici Njemačkoj, a prozvodi ga "CASSELLA-MED" u uobičajnoj formi ampula a 5 ml , za intravenozno davanje!!

Jedina dozvoljena aplikacija navedenog preparata je I.V. Samim time nije dozvoljena aplikacija u masno tkivo.

Masno tkivo spada u vezivna tkiva, dakle tkiva koja povezuju više diferencirana tkiva. Građeno je od masnih stanica, MASTOCITA, u čiju citoplazmi se akumulira mast.

2-mBroj stanica i njihov raspored u tijelu i raznim tkivima je i genetski određen, masne stanice se ne umnožavaju. One samo povećavaju volumen taloženjem masti u sebe. Zajedno sa tom masti talože se i neke štetne tvari koje je organizam stvorio ili ju "pokupio " iz okoline.

Svi postupci koji uklanjaju masno tkivo moraju voditi računa o tim nataloženim tvarima i velika je razlika da li ih uklonimo sondom zajedno sa masnim stanicama, ili masne stanice otopimo, te se te štetne tvari oslobode po tijelu, kao kod lipolize.

16-m 17-m

Kontakt informacije

Adresa:

Poliklinika BARBEL

Dragutina Hirča 1

10000 Zagreb

Telefon:

+385 (1) 23 06 100

Fax:

+385 (1) 23 06 300

e-mail:

info@barbel-plasticsurgery.hr

Hotmail.com Error

Zbog nama nepoznatog razloga Poliklinika Barbel nije u mogućnosti odgovarati na e-mail poruke koje dolaze s hotmail.com poslužitelja.

Molimo Vas da nam e-mail poruke ne šaljete s hotmail.com servisa nego nekog drugog kako bi bili u mogućnosti odgovoriti na istu.

Hvala na razumijevanju

Radno vrijeme Poliklinike BARBEL

od 9 do 16 sati

Operacijski dani: Ponedjeljak - Četvrtak

Ambulantni dan: Petak

(uz prethodnu telefonsku predbilježbu)

Ostalo prema dogovoru.