Croatian English French German Portuguese Russian Spanish

U zadnje vrijeme u industrijskoj proizvodnji se ide na velike diferencijacije tko što radi pa su edukacije jako usmjerene te su u svim strukama razgranate specijalizacije.

U našoj industriji tzv. „Estetska kirurgija" u zadnje vrijeme je normalno da i neki liječnici opće prakse rade zahvate iz plastične kirurgije, pišu kako su došli izvana, bili vrlo uspješni i sada to iskustvo prodaju našim ljudima.

Istina je da se lažno predstavljaju, rade zahvate za koje nemaju licence a što je još poseban model za Hrvatsku: u njihovim ordinacijama rade „na crno" i neki plastični kirurzi.

Zašto je to „na crno"?

Jer plastični kirurg iz privatne prakse ili iz bolnice smije raditi svoje zahvate samo u ustanovi koja ima registriranu plastičnu kirurgiju, eventualno opću kirurgiju, ali i tu je veliki upitnik.

Državni inspektor će sigurno zatvoriti postolarsku radnju ako se u njoj šivaju ženski kostimi. Uostalom žene to znaju: šuster radi cipele, krojač radi kostim.

Istina je opet u dvije razine: prva je da obrtnica za jednu djelatnost ne obuhvaća drugu. Druga je da su zanat krojača (licenca) i postolara sasvim dvije odvojene struke isto kao i plastični kirurg i kirurg glave i vrata.

Svaki ima svoju struku (estetska kirurgija ne postoji ni kao struka niti kao samostalni naziv). Ali žene često ne znaju: da plastični kirurg operira dojke, a specijalista ORL ili maksilo-facijalni kirurga zajedno rade samo glavu i vrat.

Zadnja zbivanja s navodnom kupnjom ispita iz anatomije, kao i navodnim prepisivanjem diplomskih radova vrhova politike je sitnica prema nekim činjenicama iz privatne kirurgije.

Liječnici određenih specijalizacija rade u bolnicama svaki svoj posao za što imaju specijalizacije i licence. Odu u privatnu praksu gdje operiraju pacijente za novac i odmah počnu operirati – sve. Umjesto da odlaskom u privatnu praksu rade najbolji iz struke, mnogi pod nazivom „Estetski kirurg" uče na pacijentima koji plaćaju skupe operacije, a kad se priuče čine to i potpuno javno. Država šuti, a ta zbivanja su potpuno izgubila kontrolu.

Pacijentu to ne može uvijek biti jasno, jer se često predstavljaju, potpisuju, čak i na državnoj TV kao „Estetski kirurg". Za tu prevaru je sigurno odgovorna i televizija jer si zbog indirektne reklame svašta dopusti.

Važna je reklama i profit nekima, a ugroženo zdravlje i život drugima.

Nešto poput gostovanja u emisiji „Nedjeljom u 2.", gdje je gostovao čovjek za kojeg se ne zna ima li 4 razreda osnovne škole ili 4 doktorata. Bitno je da lijepo priča.

Država mijenja stranke na vlasti ali i dalje šuti i ne reagira.

Kontakt informacije

Adresa:

Poliklinika BARBEL

Dragutina Hirča 1

10000 Zagreb

Telefon:

+385 (1) 23 06 100

Fax:

+385 (1) 23 06 300

e-mail:

info@barbel-plasticsurgery.hr

Hotmail.com Error

Zbog nama nepoznatog razloga Poliklinika Barbel nije u mogućnosti odgovarati na e-mail poruke koje dolaze s hotmail.com poslužitelja.

Molimo Vas da nam e-mail poruke ne šaljete s hotmail.com servisa nego nekog drugog kako bi bili u mogućnosti odgovoriti na istu.

Hvala na razumijevanju

Radno vrijeme Poliklinike BARBEL

od 9 do 16 sati

Operacijski dani: Ponedjeljak - Četvrtak

Ambulantni dan: Petak

(uz prethodnu telefonsku predbilježbu)

Ostalo prema dogovoru.