Croatian English French German Portuguese Russian Spanish

Početak razmišljanja o povećanju grudi je prvi korak. Drugi korak će biti usmjeren traženju informacije o operaciji i što to znači u pozitivnom i negativnom smislu. Što se dobiva i gubi u izgledu, poslovnom aktivnošću, tjelesnim aktivnostima, navike, seksualnost. Pitanje je kakav je osobni put kojim pacijentica želi dalje kroz život, budućnost, djeca, brakovi i drugo. Ne treba žuriti, bolje je operaciju učiniti kasnije nego prerano. Prije 18 godina doista nije opravdano. Bolje nakon poroda nego prije, iako to u praksi i nije baš lako objasniti svima pacijenticama.

Dio pacijentica misli da će dojke bitno podići njen izgled, sigurnost, komunikaciju, uspješnost na poslu. Njima je razmišljanje o djeci daleko, misle da ako ne budu imale veće dojke neće niti imati šansu za dobar brak i djecu. Naravno da je takav stav upitan, ali on je dio osobitosti pacijenta i nije ga lako promijeniti.

Ako već mlada pacijentica želi implantate, svakako joj treba savjetovati ne prevelike, jer su teret i limit za mnoge stvari koje tek kasnije uvide. Savjet majke je uvijek dobar, ali nije dobro ako majka potencira povećanje dojki kod premlade žene, ponekad zbog svojih ambicija preko djeteta i njegove budućnosti.

Važno je nakon nekoliko konzultacija kod plastičnog kirurga, izabrati dobu ustanovu, tražiti licence kako je prethodno navedeno. Kada se izabere operater, s njime zajedno doći do optimalnog rješenje.

Danas je jednostavno prikazati zašto kod jedne žene nije moguće ugraditi određeni implantat a kod druge je to moguće. Tjelesna građa pacijentice i građa dojke diktiraju sve. Želje su tek dodatak, gledano s dugoročnog ugla, kao i ugla osobne sigurnosti pacijentice.

Naravno, to prvo treba znati operater, kako  bi objasnio pacijentu, što često nije slučaj, potencijalna zarada je kamen smutnje.

Ako se ispune preduvjeti, bit će to lijepa operacija, nekoliko dana jačih bolova ali dugoročno poboljšanje kvalitete života ili jako narušavanje ako se napravi loš izbor ili loša operacija.

Svi su implantati na tržištu Hrvatske dobri, pouzdajte se u savjet Vašeg izabranog plastičnog kirurga. Ako ste u dilemi, posavjetujte se s liječnikom obiteljske medicine ili ginekologom, oni puno više o tome znaju nego što mislite. Posebice o liječnicima i nadriliječnicima. S druge strane vaš obiteljski  liječnik mora znati da imate implantate, kakav je daljnji postupak s njima, kontrole, dijagnostika dojke i drugo. Vaše zdravlje može biti ugroženo ako to krijete od njega.

Prijateljice su dobre za savjet, posebno one operirane, a one koje nisu mogu svoje krive stavove pretočiti na Vas. Posebice u raspravama o volumenima, te je često stav koji se čuje:" kad se već ideš operirati neka budu veće." Bolje bi bio stav: „Kad već ideš na operaciju neka budu najljepše u skladu s tvojom građom i zdravljem."

Internet je dobar kao bazna informacija za nekoga koji dosta o problematici zna, ali niti znate tko s vama komunicira, niti se može bilo što provjeriti. Internetska prepucavanja o implantatima treba uzimati s rezervom jer su izvori upitni, informacije  je nemoguće provjeriti, često se radi o marketingu, tekstovima lažnih plastičnih kirurga pod potpisom estetski kirurg, a ta profesija u Hrvatskoj ne postoji.

Najbolje je pripremiti se za razgovor, sve pitati svog liječnika plastičnog kirurga i njegove sestre. One sve znaju. Naravno isključivo u registriranim ustanovama za plastičnu kirurgiju.

Kontakt informacije

Adresa:

Poliklinika BARBEL

Dragutina Hirča 1

10000 Zagreb

Telefon:

+385 (1) 23 06 100

Fax:

+385 (1) 23 06 300

e-mail:

info@barbel-plasticsurgery.hr

Hotmail.com Error

Zbog nama nepoznatog razloga Poliklinika Barbel nije u mogućnosti odgovarati na e-mail poruke koje dolaze s hotmail.com poslužitelja.

Molimo Vas da nam e-mail poruke ne šaljete s hotmail.com servisa nego nekog drugog kako bi bili u mogućnosti odgovoriti na istu.

Hvala na razumijevanju

Radno vrijeme Poliklinike BARBEL

od 9 do 16 sati

Operacijski dani: Ponedjeljak - Četvrtak

Ambulantni dan: Petak

(uz prethodnu telefonsku predbilježbu)

Ostalo prema dogovoru.